Devenit din anul 2005 statiune turistica, orasul Gura Humorului este o localitate importanta din judetul Suceava, o asezare care evoca si reliefeaza chiar si in zilele noastre importanta zona istorica Bucovina. Pentru a intelege cel mai bine importanta acestui oras turistii trebuie sa viziteze “la pas” fiecare obiectiv turistic de aici, astfel vor ramane fascinati de monumentul cultural, istoric si spiritual Manastirea Voronet si se vor putea relaxa intr-un cadru natural de exceptie. Pentru a putea fi exploatata frumusetea naturala a orasului, autoritatile au investit in dezvoltarea si amenajarea unei zone de agrement care sa se ridice la standarde europene si care sa valorifice corect natura, in acest fel a rezultat Zona de agrement Arinis cu Partia de schi Soimul si Parcul dendrologic Lunca Moldovei.

O baza de inot formata dintr-o piscina olimpica acoperita in care apa este incalzita si din doua piscine descoperite, sase terenuri de sport prevazute cu instalatie de iluminat pe timp de noapte, patinoarul care in timpul verii se transforma in pista pentru role si skateboard-uri, dar si partia de schi dotata corespunzator, formeaza Zona de agrement Arinis. Cunoscuta si sub numele de Complexul turistic si sportiv Arinis, aceasta zona este extrem de cautata de catre turistii care opteaza pentru statiunea Gura Humorului. Aceasta importanta investitie a fost realizata pentru a mari potentialul turistic al orasului Gura Humorului si pentru a pune in valoare frumusetea naturala a acestei zone. Pe malul drept al raului Moldova turistii vor putea opta pentru partia de schi Soimul, partie inclusa in acest complex turistic. Aceasta ofera o priveliste de neuitat asupra orasului Gura Humorului si are un grad de dificultate mediu, putand astfel fi accesata atat de incepatori cat si de experti. Partia Soimul se intinde pe o lungime de aproximativ 1,5 km (mai exact 1478 metri), inclinarea medie a acesteia este de 19,7% cu o diferenta de nivel de 285 metri, iar altitudinea maxima este de 762 metri. Pe intreg parcursul acesteia exista 5 tunuri de zapada care asigura calitatea acesteia, un telescaun (cu o capacitate de 1200 persoane pe ora), o masina de batut zapada, instalatie nocturna, parcare amenajata (aproape 350 de locuri de parcare), dar si un sistem electronic de bilete.

Chiar pe malul stang al raului Moldova, incepand din zona in care acesta intra in confluenta cu raul Humor si terminand cu zona de la Piatra Pinului, se intinde o lunca cunoscuta in prezent ca si Lunca Moldovei. In cele mai vechi timpuri localnicii acestei asezari numeau aceasta zona “pe Saiba” si foloseau terenurile manoase de aici ca si loc pentru pasunatul animalelor. Aproximativ 25 de hectare este suprafata pe care aceasta lunca o ocupa, tot aici puteau fi observate salcii inalte si ramuroase care faceau “umbra” vegetatiei. Insa numeroasele furtuni puternice (in special cele care veneau din vest) si puterea dezlantuita a apelor (rezultata in urma viiturilor) reusesc sa doboare respectiv sa distruga o mare parte din copacii de aici si din stratul subtire de pamant fertil. In urma acestor dezastre naturale ramane o zona cu un sol nisipos si cu numeroase aluviuni, o zona care nu mai putea fi valorificata ca si loc pentru pasunat de catre locuitorii zonei.

Astfel se decide construirea zonei de agrement “Lunca Moldovei” care este formata dintr-un parc dendrologic si o zona care poate fi exploatata turistic si sportiv (oferind mai multe terenuri de sport). Pe aleile din Parcul dendrologic Lunca Moldovei turistii vor putea admira o vegetatie bogata formata din mai mult de 500 de specii vegetale aduse din intreaga lume, doar aici se vor putea relaxa ascultand susurul apei si ciripitul pasarelelor si respirand un aer curat de munte, puternic ozonat. Iar pentru a intelege pe deplin farmecul acestei zone din Bucovina, turistii nu trebuie sa omita nici manastirile: Voronet, Humor, Putna, Sucevita si Moldovita, Catedrala romano-catolica, rezervatia geologica Piatra Soimului, rezervatia naturala Piatra Pinului, centrul de ceramica Paltinoasa sau salina din Cacica.