Exista nenumarate destinatii de vacante in Romania ieftine, iar una dintre cele mai bune este, cu siguranta, Parcul National Muntii Rodnei, o zona ce adaposteste o sumedenie de locuri si lucruri de o frumusete unica: cascade si lacuri spectaculoase, creste superbe si pajisti ce te ademenesc cu verdele lor profund, dar mai ales oameni calzi si ospitalieri.

Parcul National Muntii Rodnei se intinde pe o suprafata de circa 46 000 de hectare, fiind astfel cea mai intinsa arie protejata din zona de nord a Carpatilor Orientali, datorita numarului impresionant de specii de flora, fauna si relicte de tip glaciar.

​Iata, mai pe larg, care sunt principalele atractii turistice pe care le poti vizita in Parcul National Muntii Rodnei:
Cascada Cailor. Dupa o mica plimbare cu telescaunul ce porneste din Borsa, un orasel din Maramures, vei ajunge la una dintre cele mai frumoase cascade din tara noastra, Cascada Cailor. Despartind muntele si padurea de brad, spectaculoasa cascada are o cadere de apa de 90 de metri, parand astfel a fi stapana intregului peisaj.

Lacul Iezer. Tot in apropiere de Borsa, urmand un traseu de cateva ore, vei gasi unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din zona, Lacul Iezer. Lacul se gaseste chiar sub varful Pietrosu, unde altitudinea masoara 1925 de metri si se intinde pe o suprafata de 3450 de metri patrati. De remarcat, de asemenea, frumusetea jnepenisului ce inconjoara lacul.

Pasul Prislop. Legand Maramuresul de Moldova, Pasul Prislop este cea mai inalta trecatoare din Carpatii Orientali, situandu-se la altitudinea de 1416 metri. Mai exact, acesta trecatoare leaga orasul maramuresean Borsa de satul sucevean Sesuri. In localitate se pot vizita hanul si Manastirea Prislop, dar si un muzeu extrem de interesant, Muzeul Radacinilor, pe care il vei gasi intr-o casa batraneasca aflata pe strada Preluca Tatarilor, la nr. 67. Muzeul ne prezinta o colectie formata din mai bine de 100 de radacini cu forme bizare, culese de la arborii din padurile din zona.

Varful montan Pietrosu. Fiind cel mai inalt pisc muntos din Muntii Rodnei si din intregul lant al Carpatilor Orientali, varful Pietrosu se afla pe bucket list-ul tuturor pasionatilor de drumetii montane de la noi din tara si nu numai. Pietrosu masoara 2303 metri in altitudine si se gaseste la granita dintre judetele Maramures si Bistrita Nasaud.