Sejur in Republica Dominicana – Punta Cana

Destinatii de vacantaLeave a Comment on Sejur in Republica Dominicana – Punta Cana

Sejur in Republica Dominicana – Punta Cana

Pentru concediul de anul acesta am decis sa alegem o destinatie un pic mai exotica, adica Republica Dominicana. La fel ca in anii precedenti, am optat pentru serviciile oferite de agentia de turism TUI (denumita Thomson, Startour etc. in alte tari).

TUI ofera 3 destinatii diferite: Santa Domingo – partea sudica a insulei cu iesire la Marea Caraibilor, Puerto Plata/Samana – partea nordica a insulei cu iesire la Oceanul Atlantic si Punta Cana- coasta estica a insulei cu iesire la ocean, relativ aproape de Marea Caraibilor.

Punta Cana este o zona turistica care s-a dezvoltat enorm in ultimii ani, de aceea am ales sa ne petrecem concediul acolo. Nu a fost usor sa gasim locul potrivit, dar intr-un final am ales destinatia: hotelul Be Live Collection Punta Cana- varianta All Inclusive. Am sa incercat sa fac un “scurt” rezumat al vacantei: de la plecare – pana la sosire.

Viza pentru Republica Dominicana

Cetatenii romani nu necesita viza de turist pentru a vizita Rep. Dominicana. Pasaportul trebuie doar sa fie valabil 6 luni din momentul in care intri pe teritoriul tarii. In schimb este nevoie de un card de turist (tarjeta de turista) care costa 10 USD/ persoana. Acest card se poate achizitiona online sau direct la aeroport la intrarea in tara.

Deoarece Rep. Dominicana este o tara aflata intr-o zona tropicala, este indicat sa aveti niste vaccinuri facute. Nu este nimic obligatoriu, doar recomandat de catre toti medicii. Este vorba de hepatita A+B in special, posibil difteria, tetanus.

Nu exista foarte multe cazuri inregistrate de malaria, de aceea nu am facut un vaccin – am folosit doar foarte mult spray impotriva tantarilor. Pe langa acestea, am luat un vaccin oral impotriva holerei (in ultima perioada s-au inregistrat cazuri de holera).

Clima in Republica Dominicana

Aproape intreaga Republica Dominicana se bucura de vreme frumoasa tot anul, de o vara fara sfarsit cu o temperatura medie anuala de 25°C .

Sezonul rece de iarna (noiembrie-aprilie) vine cu umiditate scazuta si temperaturi de aprox. 28°C pe timpul zilei, respectiv 20°C noaptea in regiunile de coasta. Vara incepe in mai si se termina in octombrie. Diferentele de temperatura fata de lunile de iarna sunt de 3-4°C, dar disconfortul resimtit este mai mare din cauza umiditatii ridicate.

In mod ocazional, tara este lovita de furtuni tropicale si uragane in lunile august-octombrie.

Zborul – Am zburat cu AirFrance pe ruta Hamburg-Paris-Punta Cana. Zborul din Paris spre Punta Cana a durat in jur de 9 ore. Mancarea de pe avion a fost decenta, spatiul in schimb destul de mic si scaunele inghesuite.republica dominicana

Hotelul Be Live Collection Punta Cana – Prima imagine nu a fost una destul de placuta. Caldura inabusitoare, oboseala adunata si camera hotelului care nu s-a ridicat la asteptarile mele, m-au dezamagit in prima zi. Insa in a doua zi, la lumina si odihnita, pregatita sa ma simt bine, am realizat ca am aterizat intr-un paradis. Camera hotelului nu era de 5*, asta e clar. Puteam foarte bine sa facem un upgrade la camera, contra cost evident, dar tinand cont ca ma aflam intr-un mic rai, am decis sa petrec timpul in aer liber si natura, nu in camera hotelului.

Receptia hotelului

Resortul in general arata impecabil, curat, frumos intretinut. Piscinile la randul lor frumoase. Plaja in schimb a avut o mica problema. Ca sa ajungi in apa oceanului, trebuia sa te aventurezi peste un “covor” de alge de 2 metri latime. Cei de la admisnistrarea hotelului au facut tot posibilul ca plaja sa fie curata: tractoarele indepartau zilnic covorul de alge. Parea a fi o lupta fara sfarsit. Plaja nu era deloc ca cea din imagini: nisip fin alb si apa cristalina. Un lucru e clar: nu am lasat algele sa imi strice concediul.

Mancarea – fiind un resort All Inclusive, am avut acces nelimitat la mancare/ bautura. In ciuda comentariilor rautacioase de pe TripAdvisor, eu am gasit mancarea ca fiind una foarte buna si diversificata. Intr-adevar nimic Gourmet, dar totul a fost comestibil.

La bufet gaseai de toate pentru toti. Fructele, prajiturile si inghetata le gaseai mereu la cele 3 mese importante ale zilei. Fructe am mancat zilnic: pepene, papaya, fructul pasiunii, mango. Prajiturele, in schimb, nu prea am incercat, desi zilnic verificam bufet-ul de prajituri ( de fapt acolo incepea turul nostru: la sectiune prajituri/fructe). Prajituri in stil romanesc as spune eu, adica foarte multe prajituri/torturi cu crema, dar si prajituri uscate.

Micul dejun era preferatul meu. De la English breakfast (oua, fasole, carnaciori), pana la American pancakes, gaseai de toate. Puteai alege intre oua fierte, ochiuri, oua Benedict, inclusiv omleta facuta pe loc cu ingrediente alese de tine (sunca, cascaval, ardei, ceapa etc.), legume fierte, legume proaspete, legume sote. Impresionant era ‘’departamentul’’ de pancakes.

Clatitele americane erau facute pe loc, puteai alege diverse topping-uri: sirop de artar (l-am incercat pentru prima data in viata mea si mi-a placut enorm), ciocolata, caramel, diverse tipuri de gemuri/ marmalade. Din patiseria frantuzeasca se gaseau doar celebrii croissants si pain au chocolait. Croissants erau asa de buni, incat imi puneam la pachetel 2-3 ca sa mananc pe plaja (croissants se gaseau din pacate doar la micul dejun). La sectiunea bauturi, micul dejun statea cel mai bine.

O multime de sucuri/fresh-uri facute proaspat: pepene galben, pepene verde, papaya, mango, portocale etc. Pe langa acestea mai puteai alege intre lapte de soia, lapte de vaca, iaurt, lapte cu cacao, ciocolata calda, cappuccino si evident cafea.

Pranzul nu l-am frecventat foarte mult. Cred ca am luat pranzul doar de doua ori. Diferente mari intre pranz si cina nu am observat. Cred ca la pranz se gaseau mereu hot wings si pulpe de pui.

Cina era masa principala. Se gaseau de toate: pizza, lasagna normala sau vegetariana, chilli con carne, gratar de vita, porc, pui, legume sote, orez, cartofi prajiti, self-made burgers, self-made tortilla-echalidas, paella, diverse fructe de mare, peste, bufet de salata, mai pe scurt de toate. Ceea ce mi-a placut foarte mult erau bananele sote (banuiesc), care erau parca calite in zahar.

Un gust destul de interesant, banana calda, caramelizata. Localnicii mancau aceste banane caramelizate pe langa carne, dar eu le mancam pe post de desert, desi locatia lor in bufet se gasea intre carnuri. Sa fi fost o garnitura foarte delicioasa, sau doar o locatie gresita, eu le-am mancat zilnic. Eu nu sunt deloc pretentioasa la mancaruri, dar a fost supa pe care nu am incercat-o.

Se gaseau niste supe/lichide calde (ieseau aburi) facute din pepene verde sau galben. Mirosul era ceva nou, dar ideea de a manca pepene cald in zeama, m-a pus un pic pe ganduri… cred ca supa de pepene a fost singura mancare pe care nu am incercat-o.

Sectiunea bauturi m-a dezamagit si la pranz si la cina. Din pacate nu era un bufet, trebuia sa astepti dupa chelneri sa iti ofere apa sau sa comanzi bautura de la bar. De multe ori s-a intamplat sa ma trezesc pe masa cu pahare de bere sau sucuri pe care nu le-am comandat.

Evident ca ne-am bucurat de racoritoare, in timp ce altii injurau ca bauturile comandate nu ajung la masa. Mi-ar fi placut ca si pranzul si cina sa aiba bufet de bauturi, cel putin sucuri si apa. Uneori lua destul de mult timp pana ajungeau bauturile comandate la masa.

Pe langa bufetul cu de toate, am avut acces la 7 restaurante care necesitau rezervare. Noi am apucat sa testam doar 3 dintre acestea: cel Mexican, Brazilian si American (On the Grill). Restaurantul Mexican a fost destul de interesant, nu exista meniu, primeai un meniu fix. Ideea este destul de buna, te scuteste de timpul pierdut in fata meniului. Dar mancarea nu era ceva foarte speciala: tortillas, fajitas etc. Toate acestea trebuiau ‘’ambalate’’ personal. Cum am zis ideea este foarte buna, dar nimic special.

Restaurantul Brazilian a fost ok si comestibil. Din nou, nu exista un meniu. Aveai doar acces la un bufet de salata. Pe masa primeai un cartonas cu fata dubla: GO si STOP. GO insemna ca vrei sa mananci in continuare, in timp ce STOP spunea ca nu mai doresti sa mananci. Chelnerii aduceau diferite tipuri de carne: vita, porc, curcan, pui, miel toate gatite in condimente si tipuri diferite. Am pus cartonasul STOP destul de repede pe masa, prea multa carne nu face bine!

Restaurantul American a avut plusuri si minusuri. Aici aveam acces la meniu, am ales steak, evident. Felul principal a fost foarte bun si gustos. Ca dessert am ales cheesecake si chocolate cake. Desesrtul a fost destul de dezamagitor. Mi se parea ca erau aceleasi prajituri ca in buffet, doar ca aranjate mai fancy. Cheesecake-ul nu a fost un cheesecake, iar chocolate cake-ul era cam fara gust.

Steak la restaurantul american

Bun, cum am zis, nu sunt foarte pretentioasa la mancare, de aceea am fost incantata de tot ce mi s-a oferit.

Bauturi/Baruri

La fiecare piscina era disponibil cate un bar cu bauturi alcoolice/non alcoolice, plus beach bar-ul. Din punctul meu de vedere, bauturile, nu erau de calitate foarte buna, iar cantitatea de alcool din cocktail-uri depasea limita normala. Dar cu putinele cuvinte ce le stiu in limba spaniola: un poquito de alcohol si un poquito mas, am ajuns sa beau niste cocktail-uri pe gustul meu.

La barurile din jurul piscinelor, plus cel de pe plaja, bauturile se serveau in pahare de plastic (plastic frumos, nu pahare ieftine din supermarketuri), ceea ce mi s-a parut o idee destul de buna. Nu stii niciodata cand cineva se imbata, sparge paharul, iar tu sau copilul tau calcati in cioburi de sticla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top