Indiferent dacă sunteți interesat să vă ospătați cu fructe de mare proaspete și tapas, să explorați podgoriile rustice, să faceți drumeții pe trasee montane sau să vă plimbați prin orașele istorice, vă veți găsi vacanța ideală într-unul dintre tururile noastre în Spania.

Destinatii de vizitat in Spania

Andalusia

Cádiz – Înconjurat aproape în întregime de apă pe coasta de sud a Spaniei, Cádiz este un oraș vibrant care este în general considerat cea mai veche așezare populată continuu din toată Europa. Este un oraș de petreceri de altădată din multe puncte de vedere, cu întinderi lungi de plajă, taverne zgomotoase, restaurante bogate din fructe de mare și spectacole animate de flamenco pe stradă. Toate acestea se combină cu pofta de viață spaniolă, făcând din Cádiz o destinație de neuitat pentru turul Spaniei.

Córdoba – Cunoscută drept Cordova pentru mulți vorbitori de engleză, Córdoba este un oraș spectaculos din sudul Spaniei. Acesta găzduiește cel de-al doilea ca mărime oraș vechi din toată Europa, o mare parte din care a fost influențată arhitectural de primii conducători islamici ai orașului. Córdoba a fost considerată epicentrul intelectual al Europei în această perioadă, cu progrese semnificative în matematică, medicină și astronomie fiind descoperite în numeroasele universități, biblioteci și școli de medicină maiestuoase.

Granada – Atractia Granada este greu de rezumat. Există o eleganță distinsă pe străzi care vă amintește constant de istoria tumultoasă a orașului. Totuși, aici se găsește și un avantaj modern, de la arta stradală la bucătăria contemporană. Grenada este într-adevăr un loc complicat, dar cu siguranță oferă minuni din belșug pentru cei care știu unde să caute (sau cei care au un ghid expert Albatross pe care să se bazeze!).

Palatele și grădinile magnifice de la Alhambra și Generalife sunt deosebit de uluitoare, oferind vizitatorilor o perspectivă despre cum era viața familiei regale în secolele trecute. Site-uri uimitoare precum acesta asigură că Granada este în mod constant un punct culminant al sederii noastre în Spania.

Ronda – Despărțit dramatic de Cheile El Tajo și înconjurat de lanțul muntos Serranía de Ronda, Ronda este cel mai pitoresc oraș din provincia Málaga. În timp ce râul Guadalevín curge dedesubt, îndreptați-vă atenția către siturile uimitoare din acest oraș din vârful platoului. Traversarea Puente Nuevo, podul care leagă cele două laturi ale prăpastiei, vă va prezenta nenumărate momente foto. Doar sa nu scăpați camera – este un drum lung până la fundul defileului!

Dacă frumusețea acestui loc te lasă fără cuvinte, nu va faceti griji; pur și simplu vă alăturați unei liste lungi, lungi de oameni ale căror inimi au fost capturate de Ronda. Veți fi și în companie bună – această listă conține deja oameni celebri precum Ernest Hemmingway, Orson Welles și poetul austriac din secolul al XX-lea Rainer Maria Rilke.

Sevilla – capitala Andaluziei este întruchiparea perfectă a ceea ce ar trebui să fie o vacanță spaniolă ideală: mult soare, peisaje urbane captivante, o vibrație veselă și un sentiment permanent al istoriei imense a regiunii.

Vizitatorii din Sevilla se găsesc inevitabil în cartierul Santa Cruz, unde balcoane colorate, pline de flori, duc drumul prin străzi înguste. Totuși, nu vă pierdeti prea mult timp pe potecile încântătoare; Situri glorioase precum Alcázarul din Sevilla și Turnul Giralda sunt chiar in apropiere si așteaptă să fie următorii spectaculoși ai turului tău în Spania.

Castilia și León

Segovia – Așezat lângă lanțul muntos Sierra de Guadarrama din nordul Spaniei, Segovia este un oraș mitic despre care se spune că a fost fondat de Hercule. În oraș există relicve ale ocupației romane, dintre care cel mai proeminent este El Acueducto, un apeduct de granit de 28 de metri înălțime și 900 de metri lungime care obișnuia să aducă apa din munți în oraș.

Un tur de mers cu ghid este poate cel mai intim mod de a explora această destinație interesantă. Segovia vă va oferi probabil unul dintre cele mai importante restaurante ale turului dumneavoastră în Spania.

Salamanca – Cu un centru al orașului axat pe pietoni, clădiri și monumente semnificative aparent nesfârșite de descoperit, Salamanca este destinația ideală spaniolă în care să te bucuri de un tur ghidat. Construcțiile fascinante din piatră aurie ale orașului vor evoca pasionatul de arhitectură interioară în cadrul oricărui călător.

Nu ratați șansa de a vedea una dintre cele mai vechi universități din Europa. După ce ați vizitat toate siturile pe care le găsiți mai interesante, relaxați-vă și reflectați asupra locurilor pe care le-ați văzut la una dintre numeroasele cafenele din oraș.

Comunitatea din Madrid

El Escorial – Titlul complet al acestui vast monument este Situl Regal San Lorenzo de El Escorial. În timp ce numele său este de obicei scurtat doar la El Escorial, complexul de clădiri în sine nu poate fi abreviat; Dimensiunea acestei reședințe istorice este cea care vă va impresiona mai întâi și apoi vă va rămâne în minte mult timp după plecare.

El Escorial este o performanța a construcției și proiectării a anilor 1500, cu 21 de ani și doi arhitecți stimați implicați în crearea sa. Complexul are o biserică, o mănăstire, un palat regal, un colegiu și o bibliotecă, toate acestea se îmbină armonios cu decorul general spaniol, in linii drepte.

Valle de los Caídos – Tradusă drept Valea Căzuților, această destinație specială, dar sumbră, oferă vizitatorilor o experiență nespus de emoționantă. Mulți oameni (și majoritatea creștinilor) ar considera aceasta o oprire esențială pentru orice tur al Spaniei.

În timp ce pădurile din jur sunt într-adevăr superbe, atracția principală a văii este Bazilica Santa Cruz. Sculptată pe creasta de piatră, această biserică subterană masivă găzduiește șase capele și este păzită de îngeri art deco purtători de sabie. Pe o stâncă din apropiere se află cea mai înaltă cruce din lume, un crucifix de granit care se întinde pe 150 de metri în aer.

Madrid – Metropola modernă Madrid, capitala Spaniei, are ceva ce atrage gusturile oricărui călător. Ca rampă de lansare și concluzie pentru multe turnee spaniole, Madrid este locul perfect pentru a-ți exersa abilitățile de vizitare a obiectivelor turistice după ce ți-ai încheiat aventura în această țară agitată și plină de spirit.

Castilia-La Mancha

Toledo – Toledo este încă un alt oraș spaniol care merită un tur ghidat pe jos pe străzile sale și în jurul numeroaselor sale monumente. Atentie insa ca este un amestec de culturi creștine, arabe și evreiești care i-au adus orasului Toledo una dintre poreclele sale: Orașul celor Trei Culturi.

Când faci un colț în Toledo, este imposibil să știi dacă ceea ce te așteaptă este o moschee, un palat, o sinagogă, o catedrală sau o stradă mărginită de magazine fabuloase.

Când să vizitati Spania

Pentru cea mai bună vreme, lunile din aprilie până în octombrie sunt ideale pentru a vizita Spania. Dacă prosperați în temperaturile calde, s-ar putea să preferați să faceți un tur al Spaniei în august, când căldura atinge adesea apogeul anual. Pentru condiții mai blânde, dar încă mediteraneene, aprilie, mai, iunie și octombrie sunt toate opțiuni fantastice.

Alimentele pe care le veti mânca în Spania

Ar fi aproape o crimă să finalizezi un tur în Spania fără a câștiga o apreciere temeinică pentru bucătăria acestei culturi. Aromele și gusturile acestei țări sunt una dintre atracțiile sale durabile, asigurându-vă că timpul dvs. în străinătate va fi premiant pentru toate simțurile dvs.

Când vă confruntați cu dileme legate de mesele din Spania, iată cinci dintre opțiunile care nu vă vor lăsa niciodată nemulțumiți:

Tantalising Tapas – Pentru a înțelege cât de integrante sunt aceste feluri de mâncare de dimensiuni mici pentru cultura spaniolă, trebuie să știți că cuvântul „tapear” este literalmente un verb spaniol care înseamnă „a mânca tapas”. Aceste gustări delicioase vor veni gratuite cu băuturi în unele locuri, dar merită și cumpărate separat dacă este necesar. Varietatea uriașă de tipuri disponibile asigură, de asemenea, că căutarea de a-ți găsi tapasul potrivit va fi o călătorie lungă și plăcută.

Paella perfectă – Indiferent dacă căutați varietatea de fructe de mare a acestui fel de mâncare sau rămâneți la clasica paella Valenciana, cu siguranță vă va plăcea această mâncare spaniolă. Făcută cu o bază de orez și aromată cu diverse cărnuri și condimente, în funcție de locul în care o comandați, paella merită să apară în cel puțin o cină din timpul turului.

Yummy Churros – Pentru iubitorii de patiserie! Această versiune la fel de gustoasă și (unii ar spune) mai practică a gogoșii are cel mai bun gust în patria sa, Spania*. Aceste gustări delicioase merg cel mai bine atunci când sunt insotite de o cafea cu lapte sau ciocolată caldă. *Unele teorii sugerează că originile churro-ului sunt de fapt portugheze – sau chiar chinezești. Deși nu vă putem oferi un răspuns definitiv despre unde au început aceste delicii, vă putem recomanda cu siguranță unde ar trebui să se termine: in stomacul dvs.!

Sangria satisfăcătoare – Lumea apreciaza extraordinar reteta inventatorilor care s-au gândit inițial să amestece fructe tocate cu vin roșu. În timp ce interpretările de astăzi vor include adesea și o porție de băutură răcoritoare, aroma de pe buze a acestei băuturi populare i-au asigurat popularitatea în creștere în întreaga lume.

Tortilla Española – Cu ingredientele sale de bază din ouă și cartofi (și ocazional ceapă), această omletă spaniolă este un fel de mâncare oarecum simpla. Dar, în viață, plăcerile simple sunt adesea cele mai bune, iar acest lucru se aplică cu siguranță Tortilla Española. Este disponibil în toată țara și diferite regiuni au propriile lor amestecuri pe acest clasic spaniol.

Lucruri pe care ar trebui să le știți despre cultura spaniolă

Când va gânditi la cultura spaniolă, unul dintre primele cuvinte care probabil va vine în minte este „pasiune”. Și acest lucru este destul de precis! Există o vitalitate și dragoste pentru viață care pare să plutească peste fiecare oraș pe care îl veți vizita în timpul unuia dintre tururile din Spania. Pentru a profita la maximum de vacanța voastră aici, există câteva alte trăsături culturale de care ar trebui să fiți conștienți cum ar fi:

Cultura barurilor – Barurile sunt o afacere importantă pentru comunitățile spaniole. De fapt, cu excepția Ciprului, nu veți găsi un raport mai mare bar-persoană în altă parte în lume. Deci, dacă vă place să va petreceți timpul în baruri, nu va trebui să căutați departe pentru a găsi unul în timpul liber aici. De asemenea, nu vă lăsați descurajați de un bar cu podeaua murdară – în Spania, acest lucru este acceptat și adesea un semn al popularității unui bar.

Mese târzii – Nu este neobișnuit ca spaniolii să amâne gustarile până la ora 14:00 si cina până la ora 22:00. Așa că nu fii surprins dacă restaurantele și cafenelele sunt de fapt mai puțin aglomerate în ceea ce ai considera în mod normal orele de vârf ale meselor.

Religie – Religia este o mare parte a vieții de zi cu zi pentru mulți oameni din Spania, marea majoritate a populației identificându-se ca romano-catolică. Nu este neobișnuit să întâlniți oameni care poartă haine religioase tradiționale.

Banii pe care îi vei folosi în Spania

Când vă aflați într-un tur al Spaniei, moneda pe care o veți vedea este euro, care include monede de 1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, 1 EUR și 2 EUR, precum și 5 EUR, 10 EUR, 20 EUR , 50 €, 100 €, 200 € și 500 €. Ca și în majoritatea țărilor din sudul Europei, retragerea sau schimbul de euro este ușor datorită abundenței de bancomate, bănci și case de schimb valutar. Bacșișul nu este considerat obligatoriu în majoritatea locurilor de aici, dar este în general apreciat dacă ați experimentat un serviciu excepțional.