Cea mai mare statiune balneoclimaterica de la noi din tara care functioneaza in regim permanent, este statiunea Baile Felix (in nord-vestul Romaniei). Aceasta este despartita de doar 8 km de resedinta judetului Bihor (municipiul Oradea) si este considerata o localitate suburbana a acestuia.

Beneficiind de un climat favorabil curei balneare si de numeroase ape minerale termale, statiunea Baile Felix s-a dezvoltat extrem de mult de-a lungul anilor, ajungand sa ocupe pozitia a doua in Romania in ceea ce priveste locurile de cazare pe care le pune la dispozitia turistilor.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice al acestei statiuni este Strandul Padis, probabil si cel mai accesibil strand public din statiune. Acesta este pozitionat in apropierea zonei centrale a statiunii Baile Felix (despartit de doar 5 minute de aceasta) si a zonei de agrement unde se regasesc pensiunile si vilele, dispunand astfel de o pozitionare strategica.

Strandul Padis face parte din complexul hotelier Padis (de unde ii vine si numele), complex situat in nordul statiunii la marginea Padurii Padis, complex despartit de doar 400 de metri de Gara Baile Felix si 100 de metri de statia de transport in comun.

In interiorul acestui strand pot intra atat persoanele cazate in complexul din care face parte cat si persoanele cazate in statiune sau cele aflate “in trecere”. Turistii care opteaza pentru Strandul Padis beneficiaza de facilitati in ceea ce priveste tarifele, in acest sens existand o multime de abonamente sau de reduceri.

Strandul Padis este extrem de cautat datorita faptului ca pune la dispozitia turistilor abonamente de o zi, trei zile sau de o saptamana, cu ajutorul carora accesul in incinta strandului putandu-se face de cate ori doreste fiecare. De proprietatile vindecatoare ale apelor termale naturale din Strandul Padis vor putea beneficia turistii care viziteaza Statiunea Felix, calitatile acestor ape atragand anual mii de turisti.

Pentru a satisface nevoile celor mai pretentiosi clienti, Strandul Padis ofera tuturor turistilor posibilitatea de a isi inchiria sezlonguri pentru a se putea bucura si de “baia de soare”, baie care va completa de minune tratamentul balnear.

De la magazinul cu accesorii pentru plaja turistii isi vor putea procura tot ceea ce este necesar pentru petrecerea unei zile in apa, iar la terasa de vara vor putea servi o gustare calda sau rece si se vor putea hidrata alegand bauturile racoritoare.

Strandul Padis pune la dispozitia turistilor trei bazine de diferite dimensiuni, cel mai mare are o adancime de 1,5 metri (acesta este recomandat adultilor sau persoanelor care stiu sa inoate), iar celelalte doua au adancimea maxima de 90 de centimetri.

Temperatura apei din bazine variaza in functie de temperatura exterioara si oscileaza intre 31 si 35 de grade Celsius, iar langa bazine sunt pozitionate dusuri pentru curatare si igienizare. In fiecare zi apa din bazine este schimbata (incepand cu ora 18) iar bazinele se curata si se dezinfecteaza, in acest fel turistii se pot bucura de calitatea desavarsita a apei termale.

Incepand cu data de 1 Mai a fiecarui an Strandul Padis sta la dispozitia tuturor turistilor, este deschis pe intreaga perioada a sezonului estival si se inchide la sfarsitul verii, in functie de conditiile meteorologice (de obicei de toamna pana primavara).