Cel mai mare strand public pe care statiunea Baile Felix il pune la dispozitia tuturor vizitatorilor sai, este Strandul Felix. In zilele noastre acesta este cunoscut ca si “aqualand-ul” statiunii, iar renovarile care au inceput inca din anul 2008 si au fost finalizate in luna iunie a anului 2009 au ridicat acest strand la standarde europene, fiind astfel si cel mai modern strand din aceasta parte a tarii noastre (nord-vest).

Apele termale de inalta calitate alaturi de calitatea exceptionala a serviciilor oferite atrag anual mii de turisti in fiecare sezon estival, acesta este si motivul pentru care statiunea Baile Felix este “luata cu asalt” in fiecare vara de toti turistii care doresc sa se relaxeze intr-un mediu de exceptie. Spre deosebire de Strandul Apollo care are regim de functionare permanent, Strandul Felix este pus la dispozitia turistilor doar in timpul sezonului calduros, in aceasta perioada existand si libertatea comunicarii intre aceste doua stranduri.

Temperatura apei din bazine este cuprinsa intre 32 si 36 de grade Celsius, astfel indiferent de varsta turistii se vor putea relaxa si vor putea beneficia de proprietatile “tamaduitoare” ale apelor termale. Doar in interiorul Strandului Felix se poate combina utilul cu placutul, in acest fel chiar si cei mai “neastamparati” turisti vor fi ocupati intreaga zi in interiorul strandului.

In total Strandul Felix pune la dispozitia turistilor sase bazine prevazute cu apa termala naturala, doua dintre acestea sunt destinate copiilor (505 metri patrati), un bazin este prevazut cu instalatie de facut valuri (330 metri patrati), un bazin este destinat relaxarii (980 metri patrati) iar celelalte doua bazine sunt ideale pentru toate categoriile de varsta si de turisti (1700 metri patrati).

In urma renovarii, garderobele, dusurile si toaletele au fost modernizate, accesul facandu-se peste tot cu o cartela speciala, existand pana si posibilitatea depozitarii obiectelor valoroase in cutii speciale. Pentru a putea petrece intreaga zi in interiorul strandului a fost conceput si un restaurant pe baza de autoservire, astfel de aici turistii vor putea achizitiona alimentele necesare unei alimentatii echilibrate si sanatoase. Pentru ca foarte multi turisti vin aici cu familiile iar asta presupune si copii, in incinta strandului exista o patiserie si o cofetarie de unde vor putea fi cumparate prajiturile mult dorite si inghetata preferata.

Tot din dorinta de a ajuta turistii sa isi petreaca intreaga zi in interiorul Strandului Felix, fara a fi nevoiti sa faca drumuri suplimentare pentru a achizitiona diverse lucruri, a fost construit un magazin care ofera accesorii pentru inot sau diverse jucarii. In acest fel zilele petrecute in apa vor putea fi mult mai distractive si astfel timpul va trece mult mai usor si repede, in special cei mici vor fi atrasi de numeroasele optiuni disponibile. Tot pentru copii a fost construita o incapere doar cu jucarii, aici copii vor putea sta intre orele 12 si 16 feriti de razele ultraviolete si intr-un mediu exact pe gustul lor.

Turistii care doresc sa opteze pentru diferite sporturi vor putea alege intre un teren de minifotbal sau o plaja pentru volei, iar setea poate fi potolita cu bauturi racoritoare reci chiar la braseria din incinta strandului. O adevarata atractie in randul turistilor va fi bazinul cu valuri, aici distractia va fi util completata de proprietatile curative ale apei. Cele trei tobogane vor oferi turistilor dornici de senzatii tari numeroase momente de buna dispozitie, acestea sunt supravegheate in permanenta de catre un personal calificat si in acest fel vor putea fi accesate chiar si de catre tineri.