Turistii ajunsi in partea superioara a Vaii Prahovei trebuie sa se opreasca, chiar si pentru o scurta perioada de timp, in frumoasa statiune montana Predeal din judetul Brasov. Aici farmecul masivelor Bucegi, Postavaru si Piatra Mare va cuceri chiar si cele mai exigente priviri. In timpul sezonului rece versantii acestor culmi montane se “imbraca” timp de aproape cinci luni de zile intr-un strat gros de zapada si astfel partiile de schi de aici devin neincapatoare. Dintre numeroasele partii de schi ale acestei statiuni montane trebuie sa mentionam si Partia de schi Clabucet Sosire.

Intinsa pe o lungime de 800 de metri, atingand o latime de 50 de metri si o diferenta de nivel de 160 de metri (ceea ce ofera schiorilor o panta inclinata de 18%), Partia de schi Clabucet Sosire se incadreaza in categoria partiilor care au un nivel de dificultate scazut. Asadar pe aceasta partie se vor putea aventura toti cei care doresc sa invete sa schieze sau sa se dea cu snowboard-ul, dar si cei care stiu deja. Turistii care doresc sa invete de la profesionisti pot opta pentru instructorii autorizati din zona. Printre dotarile Partiei de schi Clabucet Sosire se numara instalatia de iluminat pe timp de noapte si instalatia de produs zapada artificiala.

Acestea prelungesc timpul petrecut de turisti pe partia de schi atat in ore (nocturna), cat si in zile (tunurile de zapada). Exista utilaje speciale care vor ajuta la intretinerea partiei de schi, rolul acestora este de a oferi turistilor o partie ideala in fiecare zi. Punctul de plecare al acestei partii de schi este pozitionat la altitudinea de 1200 metri si cel de sosire la 1040 metri, intreaga suprafata schiabila insumand circa 4 hectare. Pentru a ajunge in varful Partiei de schi Clabucet Sosire turistii pot opta fie pentru teleschiul cu dispozitive de tractare mono-post, fie pentru telescaunul fix cu vehicule de doua locuri.

Teleschiul poate transporta circa 650 de persoane pe ora si parcurge o distanta de 640 metri, iar telescaunul poate transporta 2000 de persoane pe ora si parcurge distanta de 1657 metri. In anul 2006 Ministerul Turismului omologheaza Partia de schi Clabucet Sosire, de atunci valoarea si importanta acestei partii este consemnata si este recunoscuta oficial. La baza partiei de schi exista centre de unde se poate inchiria echipamentul sportiv necesar, dar si locuri special amenajate in care turistii vor putea consuma mancaruri si bauturi calde.