Daca sunteti in cautarea unei statiuni montane care sa va ofere partii de schi si conditii de cazare exceptionale, atunci statiunea turistica Straja din judetul Hunedoara este alegerea ideala.

Chiar daca este una dintre cele mai “tinere” statiuni turistice din tara noastra, chiar daca este situata intr-o zona slab dezvoltata din punct de vedere economic, statiunea montana Straja reuseste sa impresioneze prin conditiile oferite.

Situate pe versantul nordic al masivului Valcan partiile de schi din aceasta statiune hunedoreana sunt acoperite cu zapada chiar si patru luni pe an, iar tunurile care produc zapada artificiala intretin calitatea stratului de zapada.

Intinsa pe lungimea de 1000 metri, Partia de schi Varful Straja este una dintre partiile de schi apreciate si cautate de catre turistii care ajung in aceasta statiune hunedoreana.

Simbolul international care marcheaza aceasta partie de schi este culoarea rosie, indicand astfel si gradul de dificultate al acesteia. Instalatia de produs zapada artificiala este ideala de fiecare data cand stratul de zapada nu este suficient de gros, in acest fel tunurile de zapada artificiala asigura grosimea acestuia.

Pana in zilele noastre aceasta partie de schi nu este dotata cu instalatie de iluminat pe timp de noapte, astfel turistii se vor putea aventura doar cand lumina naturala le permite.

Instalatia de transport pe cablu care ajuta turistii sa ajunga chiar in varful acestei partii de schi este Telescaunul Varful Straja, distanta parcursa de acesta fiind de 1000 metri.

Serviciul de Salvamont este cel care asigura protectia turistilor aflati pe aceasta partie de schi care incepe chiar din zona varfului Straja, varf pozitionat la altitudinea de 1868 metri.

In apropierea acestei partii de schi exista centre special amenajate de unde se poate inchiria echipamentul sportiv necesar (de tipul: schiurilor, claparilor, betelor, snowboardurilor) pentru aventurarea pe aceasta partie de schi.

De asemenea restaurantele pozitionate in incinta cabanelor ofera turistilor mancarea si bautura necesara pentru reincarcarea “bateriilor”.