Pitorescul si frumosul orasel de la poalele masivului Caraiman impresioneaza in fiecare an mii de turisti, in mod special in timpul sezonului rece atunci cand partiile de schi se deschid pentru toti turistii. Asadar daca sunteti in cautarea partiei ideale aceasta statiune montana va pune la dispozitie atat de multe partii, incat aveti de unde alege pe cea care vi se potriveste. Accesul in aceasta statiune montana se face fie pe drumul national DN1, fie cu trenul urmandu-se ruta Bucuresti – Oradea.

Partia de schi Boncu este una dintre partiile indragite de toti cei care practica sporturile de iarna la un nivel avansat. Aceasta partie de schi se intinde pe o lungime de 1600 de metri si are o diferenta de nivel de 600 de metri. Este o partie al carui grad de dificultate este ridicat, asadar toti cei care se aventureaza pe aceasta partie trebuie sa fie foarte atenti. Nu este dotata cu instalatie de produs zapada artificiala si nici cu instalatie de iluminat pe timp de noapte (adica nocturna). Asadar toti cei care doresc sa practice sporturile de iarna trebuie sa se aventureze pe Partia Boncu doar in timpul zilei si in perioadele de timp in care ninge.

Toti turistii care doresc sa ajunga pe aceasta partie de schi pot opta pentru instalatia pe cablu de tip telegondola. Aceasta are cabina inchisa, poate transporta 4 persoane si are scaunele incalzite. Cele mai importante modalitati de urcare sunt cele doua telecabine Busteni – Babele respectiv Babele – Piatra Arsa, dar si telescaunul si teleschiul Valea Dorului. Telecabinele circula intre Sinaia si Cota 1400 intre orele 08:30 si 16:00, iar intre Cota 1400 si Cota 2000 intre orele 08:45 si 15:45, martea acestea sunt in revizie tehnica. In ceea ce priveste programul telecabinei si a teleschiului, acestea circula in fiecare zi intre orele 09:00 si 16:30.