Daca urmam drumul national DN1 sau daca venim cu trenul pe ruta Bucuresti – Oradea, vom ajunge in frumoasa statiune montana de la poalele masivului Caraiman, mai exact in orasul Busteni. Aici fiecare sezon este valorificat la maxim, iar in ceea ce priveste sezonul de iarna vom putea remarca numeroasele partii de schi existente. In functie de nivelul de indemanare, fiecare turist se poate aventura pe partia de schi pe care o considera potrivita experientei dobandite. Acesta este motivul principal pentru care partiile de schi din Busteni devin neincapatoare, an de an.

Toti cei care doresc sa se aventureze pe o partie de schi care sa nu aiba un grad de dificultate ridicat, Partia de schi Cabana Babele este alegerea ideala. Aceasta se parcurge extrem de usor si este ideala pentru toti cei care doresc sa invete sa schieze, pentru cei care nu au suficienta experienta acumulata sau pentru familiile care vin insotite de copii. Intinsa pe o lungime de 400 de metri, Partia de schi Cabana Babele are o diferenta de nivel de 60 de metri. Trebuie stiut faptul ca aceasta partie de schi nu beneficiaza de instalatie de iluminat pe timp de noapte, asadar turistii care doresc sa schieze trebuie sa o faca la lumina zilei.

De asemenea instalatia de facut zapada artificiala lipseste cu desavarsire, motiv pentru care schiatul pe aceasta partie poate fi practicat doar atunci cand ninge natural. Pentru a ajunge pe Partia de schi Cabana Babele turistii trebuie sa opteze fie pentru Telecabina Busteni – Babele, fie pentru Telecabina Babele – Piatra Arsa, sau chiar si pentru Telescaunul Kalinderu. Aceste telecabine circula de la ora 08:30 pana la ora 16:00 intre Sinaia si Cota 1400 si de la ora 08:45 la ora 16:45 intre Cota 1400 si Cota 2000, iar in zilele de marti se face revizia tehnica.