Orasul de la poalele masivului Caraiman pune la dispozitia turistilor numeroase partii de schi, partii care au diferite grade de dificultate. In acest fel toti cei care ajung in aceasta statiune montana vor putea sa descopere farmecul sporturilor de iarna, chiar pe partia special amenajata in functie de nivelul lor de performanta. Printre partiile de schi din aceasta statiune montana se numara si Partia de schi Babele – Pestera.

In zilele noastre aceasta partie nu este amenajata, dar este extrem de apreciata de catre schiorii de performanta, tocmai pentru acest aspect. In acest fel toti cei care doresc sa isi testeze indemanarea si abilitatile, vor avea la dispozitie o partie extrem de antrenanta. Lungimea acestei partii de schi este de 3000 de metri, punctul de plecare al partiei este la altitudinea de 2100 de metri si diferenta de nivel este de 600 de metri, in acest fel dificultatea partiei este medie.

Deoarece nu este o partie amenajata, aceasta nu beneficiaza de instalatie de iluminat pe timp de noapte (nocturna) si nici de instalatie de produs zapada artificiala. In acest fel toti cei care se aventureaza pe aceasta partie de schi trebuie sa o faca in timpul zilei si in perioadele cu zapada naturala. Un alt inconvenient al faptului ca Partia de schi Babele – Pestera nu este amenajata, este faptul ca aceasta nu beneficiaza de telecabina, teleschi sau telescaun.

Se pot insa folosi urmatoarele modalitati de urcare: Telecabina Busteni – Babele, Telecabina Babele – Piatra Arsa, Telescaunul Valea Dorului (intre orele 09:00 si 16:30) sau Teleschiul Valea Dorului (intre orele 09:00 si 16:00). Telecabinele circula intre orele 08:30 si 16:00 (intre Sinaia – Cota 1400) si 08:45 si 15:45 (intre Cota 1400 si Cota 2000), martea acestea fiind in revizie. Insa toti cei care se aventureaza pe aceasta partie de schi trebuie sa fie foarte bine antrenati.