Odata ajunsi in municipiul Sibiu, mai exact la marginea acestuia, turistii vor putea vizita cea mai veche Gradina Zoologica din tara noastra, devenita si unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orasului.

Pozitionata in Padurea Dumbrava, mai exact pe strada Calea Dumbravii la numarul 142, Gradina Zoologica din Sibiu si-a deschis “portile” in anul 1929 din initiativa inginerului Szekely si cu sprijinul Intreprinderii de electricitate.

La inceput o serie de donatii au completat fauna acestei Gradini Zoologice, cum ar fi: o lupoaica si un lup, o pisica salbatica, un cerb carpatin, mai multi mistreti, un vultur, etc.

In continuare in anul 1930 Gradina Zoologica primeste si un urs, ajungand astfel ca in zilele noastre sa numere aproximativ 207 animale si pasari din 52 de specii diferite.

Gradina Zoologica din Sibiu se intinde pe o suprafata de 15 hectare si de-a lungul timpului a cunoscut numeroase modificari si imbunatatiri, toate acestea fiind facute pentru a creea conditii optime pentru animalele gazduite de aceasta, dar si pentru persoanele care se aventureaza prin ea.

Chiar la intrarea in Gradina Zoologica turistii vor putea admira un stejar a carui vechime este mai mare de 600 de ani, iar in interiorul acesteia vor putea admira cel mai mare crocodil din tara noastra (lungimea acestuia este de 2 metri).

Anual mii de turisti viziteaza aceasta importanta Gradina Zoologica a tarii noastre, circa 180000 de turisti aventurandu-se an de an in universul fascinant al acestor falnice animale.

In cadrul Gradinii Zoologice din Sibiu veti putea inchiria barci sau hidrobiciclete, cu ajutorul acestora veti putea sa va aventurati pe lacul din interiorul acesteia si veti putea petrece momente de calitate alaturi de cei dragi.