Despartite de doar 3 km de soseaua care asigura legatura intre localitatile Predeal si Rasnov, Cheile Rasnoavei isi asteapta turistii dornici de o aventura montana de neuitat. Turistii care vin dinspre Predeal, dupa ce trec de serpentinele de la Paraul Rece vor descoperi aceasta oaza de liniste, in care peisajele stancose si apele repezi de munte sunt singurele care tulbura vizual, respectiv auditiv, energia locului. Mii de turisti pasionati de sporturile extreme, si nu numai, opteaza pentru aceasta zona in care salbaticia naturii nu a reusit sa fie “imblanzita” de prezenta umana.

Urmandu-se drumul national 1 se ajunge in Predeal, dupa podul de aici se face in stanga pe drumul 73A care leaga localitatile Predeal si Rasnov, la Cabana Cheia se face in dreapta (spre est) si se urmeaza drumul forestier pe o distanta de aproximativ 2,5 km. Din localitatea Rasnov accesul se face tot urmand acelasi drum spre Predeal, iar pana in aceasta localitate din orice directie veniti urmati drumul national 73 (sau drumul european 574). Pentru a ajunge la Cheile Rasnoavei turistii trebuie sa strabata doar 8 km din localitatea Rasnov, 20 de km din localitatea Predeal, 21 de km din orasul Brasov si 145 de km din municipiul Bucuresti.

Peretii stancosi ai Cheilor Rasnoavei, chei cunoscute si sub numele de Cheile Rasnovului (datorita apropierii de localitatea cu acelasi nume), ating pana la 270 de metri altitudine formand astfel un peisaj care impresioneaza prin maretie si impozanta. Peisajele pitoresti si panoramele spectaculoase catre masivele Postavaru, Piatra Craiului si Bucegi, alaturi de mediul natural de protectie (datorat dispunerii sudice) care fereste turistii de vanturi si de soarele prea puternic, transforma Cheile Rasnoavei in locatia ideala atat pentru cei care doresc sa isi testeze limitele, cat si pentru cei care doresc sa se bucure de frumos. In acest fel datorita climatului favorabil regasit in aceste chei dar si datorita numeroaselor unitati de cazare din zona, turistii se vor putea aventura aici in orice sezon.

Numeroase trasee montane marcate isi asteapta vizitatorii care doresc sa infrunte si sa cucereasca la pas culmile stancoase abrupte de unde panorama care se deschide in fata ochilor te face sa crezi ca esti cel putin stapanul naturii. Versantul drept al Cheilor Rasnoavei este cel care ofera numeroase trasee alpine cu grade diferite de dificultate, dintre acestea cele mai indragite de catre impatimitii alpinismului sunt Santinele Cheilor si Surplombele de Aur. Cea mai importanta atractie din Cheile Rasnoavei este instalatia de bungee jumping, instalatie care la fel ca si cea de la barajul Vidraru este extrem de cautata si apreciata si care la nivel european se claseaza pe pozitia a II-a, dupa Elvetia.

Avand o inaltime de 135 de metri care poate fi extinsa pana la 155 de metri, pe o distanta de 100 de metri depinzand de greutatea celui care realizeaza saltul, aceasta instalatie atrage ca si un magnet turistii dornici de senzatii tari din fiecare colt al tarii (si nu numai). Pentru cei care nu doresc o experienta atat de “marcanta” exista si o instalatie de bungee jumping care are doar 42 de metri inaltime. In aceasta salbatica zona se mai poate practica si catararea libera, tiroliana, rapelul, traversarea pe corzi, mountain bike-ul, schiul de tura, sau se pot parcurge traseele turistice catre Dealul cu Mesteceni, varful Postavaru, Stejarii Argintii sau Poiana Brasov.