Frumusetea naturala a peisajelor din Romania nu mai este de mult timp un mister. Tot ceea ce trebuie sa faca fiecare turist este sa isi aleaga destinatia dorita, iar sejurul de succes va fi garantat. In categoria localitatilor pitoresti in care peisajele naturale par sa iti “taie respiratia” intra si comuna Moeciu din judetul Brasov, pozitionata in cautata zona etnografica Tara Barsei (din Depresiunea Brasovului). Turismul rural s-a dezvoltat extrem de bine in aceasta comuna, iar motivul principal il constituie frumusetea peisagistica a zonei. In acest sens, cel mai important obiectiv turistic pe care comuna Moeciu il pune la dispozitia vizitatorilor sunt chiar cheile care ii poarta numele, si anume Cheile Moeciului.

Ceea ce impresioneaza in Cheile Moeciului este frumusetea salbatica a acestora, frumusete care inca nu a fost afectata de prezenta omului si al carei farmec ii marcheaza chiar si pe cei mai exigenti vizitatori. Aici murmurul cascadelor care se rostogolesc peste stancile de mari inaltimi si susurul izvoarelor cu apa cristalina si rece care ies direct din munte, incadreaza feeric padurile de brad si fag, iar pasarile si animalele care populeaza depresiunea intramontana completeaza tabloul ireal pe care il formeaza aceste chei. Cea mai importanta cascada a acestor chei este “La Chisatoare”, o cascada de travertin ridicata la statutul de rezervatie bio-geologica si al carei nume este dat de zgomotul facut de suvoaiele de apa care cad de pe stancile inalte.

Pentru a proteja aceasta zona din apropierea localitatii Moeciu, a fost infiintata Rezervatia bio-geologica Cheile Moeciului, obiectivul acesteia fiind conservarea naturii astfel incat aceasta sa ramana neschimbata si in anii urmatori. Situate la doar 8 km de localitatea Bran, Cheile Moeciului sunt destinatia ideala pentru turistii care doresc sa se aventureze intr-un univers natural.

Astfel indiferent ca optati pentru un sejur de weekend sau de o vacanta prelungita, frumusetea naturii se va dezvalui pas cu pas pe masura ce inaintati pe potecile inguste de munte sau prin poienile luminoase. Turistii pasionati de sporturile de iarna au posibilitatea sa se aventureze intr-o zona special amenajata situata chiar in apropierea Cheilor Moeciului, in acest fel chiar si in timpului sezonului rece aceasta zona va fi cautata si apreciata de toti vizitatorii, de la mic la mare.

Posibilitatile de cazare in aceasta zona sunt diverse, astfel in functie de preferintele fiecaruia sau in functie de bugetul alocat sejurului fiecare turist isi va gasi unitatea de cazare preferata, astfel incat Cheile Moeciului sa poata fi pe deplin vizitate si intelese. In Cheile Moeciului turistii se vor putea deconecta total de agitatia si stresul vietii citadine, acest “colt de rai” te va introduce intr-o lume in care linistea este cuvantul cheie.

Tot aici aerul curat, puternic ozonat, alaturi de frumusetea naturala a regiunii va ajuta la dobandirea unei stari de bine mult dorite. Pana si turistii dornici de aventura se pot aventura in drumetii prelungite sau vor putea opta pentru activitati specifice mediului rural. In apropierea Cheilor Moeciului, turistii vor putea opta si pentru urmatoarele obiective turistice: Castelul Bran, Pestera Liliecilor, Prapastiile Magurei, muntii Bucegi, muntii Piatra Craiului, sau localitatile Fundata, Cheia, Pestera si Bran.