Oare de cate ori nu v-ati gandit, doamnelor si domnisoarelor, poate si voi, domnilor, la o destinatie de vacanta exotica? Mai precis la o insula, un hamac pe o plaja insorita, sub un palmier, cu un coctail aproape sau o sticla de sampanie la gheata, cu animatori care sa cante si sa danseze doar pentru tine, cu chelneri tineri si zambitori care sa te serveasca prompt la orice chemare. A, uitasem, si maseur-ul de rigoare.

Pare un cliseu, nu? Mai ales pentru o destinatie de vacanta exotica. Dar toate astea inseamna pentru multi dintre noi relaxarea totala mult visata. De fapt si de drept, totul nu este decat ca iti doresti un timp doar pentru tine si in care sa fii rasfatat.

Asadar, relaxare si rasfatare. As adauga si intimitate. Pentru ca intr-o astfel de ipostaza ti-ar place sa fii singur, fara familie, fara prieteni sau alte cunostinte care sa judece alegerea ta in materie de relaxare.

Vacantele in locuri exotice vor fascina intordeauna. Exista ceva poate in noi care ne facem sa cautam conditiile cele mai confortabile cu putinta pentru un trai nu numai linistit pentru psihic, dar si foarte relaxant pentru trup. Exotic, insa, inseamna, pentru inceput, foarte departe si asta ne cam taie din elanul initial. Unii se opresc la doar a visa sau privi la imagini cu locurile exotice indepartate.

Cei insa cu spiritul aventurii foarte dezvoltat vor mai mult. Si mai mult inseamna sa simta direct, la fata locului, aceasta caracteristica. In al doilea rand, exotic nu inseamna doar plaja, palmieri, soare bland si altele, care mai de care mai neobisnuite si originale. Inseamna si locuri nemaivazute in alte tari si care sunt unice pe acest pamant.

Cum ar fi celebrele edificii Machu Pichu din Peru ridicate cu mii de ani in urma pe varful unui munte, sau Laguna Albastra din Islanda realizata de mama natura. Astfel, exoticul se caracterizeaza prin unicitate. O destinatie de vacanta exotica devine si ea la fel de unica. Unde mai pui ca poate fi o experienta pe care sa o traiesti o singura data in viata. A doua oara parca nu ar mai avea acelasi farmec.

Destinatiile de vacanta exotice ar putea fi impartite si in doua categorii. Prima ar include locurile unice din diferite tari pe care mama natura le-a faurit ca sa ne uimeasca. Marele Canion, marea bariera de corali, jungla amazoniana sunt doar cateva exemple. A doua categorie ar include locurile in care mana omului si-a pus amprenta intr-un mod impunator si maret.

Si aici am putea enumera Marele Zid Chinezesc, Orasul Interzis sau Las Vegas. Singurul lucru care ar mai atenua din dorinta de a vizita aceste destinatii exotice este faptul ca le putem admira pe internet in toata splendoarea lor. Asta ar spune-o cei care nu-si permit costurile mari pe are le solicita o astfel de aventura.