Koblenz este un oraș cu o populație de puțin peste 100 de mii de locuitori din Germania. Fiind aflat la confluența Rinului cu Moselul, orașul Koblenz a avut o dezvoltare trainică de-a lungul timpurilor. Aceste două aspecte fac din Koblenz un oraș plăcut, liniștit și verde.
Sincer, Koblenz este genul de oraș în care mi-aș dori să locuiesc. Nu este mic, încât să-ți dorești activitățile orașelor mari, și nici mare încât să pierzi prea mult cu deplasarea dintr-un punct în altul al orașului.
De obicei orașele care s-au dezvoltat de-a lungul cursului unui râu sunt frumoase, acum trebuie să vă imaginați cât de frumos este un oraș care se află la confrunta a doua mari fluvii europene.promenada-rin-dorulcalator
Am vizitat Koblenz-ul în doua rânduri. Prima vizită a fost de scurtă durată, dar a fost plăcută și mi-a amintit de Italia, datorita podgoriilor și a străduțelor din centrul vechi al orașului. A doua vizită a fost puțin mai amplă și am avut timp sa explorez mai mult.
Ce trebuie să vizitați dacă va aflați pentru o scurtă perioadă în Koblenz?deutsche-eckt-dorulcalator
Deutsche Eck (Colțul German) – Locul unde Rinul întâlnește Mosel-ul sau poate invers. Dar ce contează? Este importat că zona este mirifică. Pașii vă vor duce fără doar și poate către turnul mausoleului unde veți avea panorama celor două mari fluvii. Steagurile pe care le veți vedea fluturând în bătaia vântului sunt steagurile celor 16 landuri germane.
Monumentul împăratului Wilhelm I a fost demolat după al Doilea Război Mondial deoarece a avut de suferit în urma bombardamentelor americanilor și a fost reconstruit în 1993. Interesant este că în timpul războiului nemții au vrut să topească monumentul pentru a folosi bronzul în producția de muniție, dar primarul de atunci s-a opus vehement.
Ca fapt amuzant, nemții spun că la Deutsche Eckt se întâlnește tatăl, Rin-ul, cu mama, Mosel.
Cetatea Ehrenbreitstein ne este prezentată ca a doua cea mai mare cetate conservată din Europa (sincer, nu știu care este prima și nici Google nu m-a ajutat. O altă mare cetate conservată și frumoasă este Cetatea Golubac, pe malul sârbesc al Dunării). Situată la 120 m deasupra Rinului, fortăreața Ehrenbreitstein oferă o imagine amplă asupra Koblenz-ului. Pentru a ajunge la cetate puteți lua telegondola din zona Deutsche Eckt.
Cetatea Ehrenbreitstein
Plimbați-vă pe străduțele romantice ale Koblenz-ului, dar și pe malul Rinului
Koblenz este un oraș romantic. Mergând prin centrul vechi al orașului(Altstadt), pe străduțele cochete, veți constata că romanii și-au pus amprenta asupra acestor locuri, iar mai târziu francezii și-au adus și eu contribuția pe aceste meleaguri. Multe dintre clădirile orașului au fost grav distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Un alt aspect pe care vi-l recomand din tot sufletul este o plimbare pe Valea Rinului, in aval de Koblenz. Recomandarea este ca plimbarea să se realizeze cu bicicleta, pe acest traseu fiind și o pistă Eurovelo, iar bicicletele le puteți închiria din Koblenz, unde se afla câteva centre de închiriere. Puteți să faceți o plimbare cu bicicleta până la Bingen, iar în drum să vă opriți și să vizitați Castelul Stolzenfels, un castel emblematic pentru landul Renania-Palatinat.
Alte obiective turistice în Koblenz:
– Kurfurstliches Schloss (sau Electoral Palace) a fost ridicat la sfârșitul secolului al 18-lea și a fost folosit ca reședință a ultimului arhiepiscop de Trier, iar apoi a regelui prusac Wilhelm I. În acest moment își au sediul aici diverse instituții federale. Grădinile din jurul palatului sunt foarte frumoase.
– Bazilica Sf. Castor este considerată ca fiind cea mai veche biserică din landul Renania Palatinat. Începând cu 2002 face parte din patrimoniul UNESCO.
– Jesuitenplatz. În această piață se află mai multe clădiri frumoase și simbolice ale Kobelnz-ului, precum: Primăria, biserica orașului, dar și case memoriale.
Jesuitenplatz
– Clădirea Guvernului Prusac, construită la începutul secolului al 19-lea la sugestia lui Wilhelm al II-lea, în stil neo-romantic.
– Clădirea Guvernului Prusac
– Electoral Palace Mosel
Comment (0)