Toti turistii care doresc sa admire frumoasa statiune Mamaia de la inaltime pot opta pentru Telegondola statiunii, un obiectiv turistic care cu siguranta va impresiona fiecare vizitator.

Timp de aproximativ 7 minute turistii vor reusi sa admire aproape intreaga statiune de la inaltime, in acest fel vor avea o imagine de ansamblu, o imagine panoramica a statiunii si a frumusetii Marii Negre si a lacului Siutghiol.

Pentru a se putea plimba cu Telegondola turistii trebuie sa ajunga in statia de imbarcare, in acest sens exista doua statii pentru care vor putea opta, cea din zona Cazinoului si cea din zona hotelului Perla.

Aceasta instalatie de transport pe cablu este complexa si este in conformitate cu standardele internationale, in acest fel fiecare turist va fi in siguranta maxima pe toata durata plimbarii.

Inaltimea maxima pe care o atinge Telegondola este de 50 de metri, in fiecare gondola vor putea intra maxim 8 persoane, iar pe ora vor putea fi transportati intre 600 si 1500 de persoane (aceasta fiind si capacitatea maxima a telegondolei).

Fiecare cabina este inchisa, ofera protectie impotriva razelor solare, este prevazuta cu ventilatie naturala si fiind puternic vitrata (cu geamuri) ofera o vizibilitate extrem de buna in toate directiile.

Intreaga lungime a traseului parcurs de Telegondola este de 2000 de metri, inclinatia cablului atinge aproape 20%, iar viteza de deplasare a cablului este de 5 metri pe secunda.

In total sunt 49 de gondole care se succed intr-un interval de 48 de secunde. Inaugurata inca din vara anului 2004, Telegondola ramane inca obiectivul turistic la mare cautare in statiunea Mamaia.

Chiar daca investitia a fost destul de mare, aproximativ 3,5 milioane de Euro, importanta acesteia atat in ceea ce priveste transportul pe cablu cat si divertismentul oferit este enorma.

Acest teleferic modern permite turistilor sa vizualizeze cea mai cautata si indragita parte a litoralului romanesc, si anume statiunea Mamaia.

Extrem de importanta este si privelistea de la inaltime pe care Telegondola o ofera atat asupra lacului Siutghiol cat si asupra parcului acvatic Aqua Magic, doua dintre cele mai cautate si apreciate obiective turistice ale zonei.

Pe langa lac si parcul acvatic, turistii vor putea admira si plaja statiunii si Marea Neagra, iar imaginea de la inaltime este extrem de frumoasa, de neuitat.

Pentru a se putea bucura de plimbarile cu Telegondola din Mamaia, turistii o vor putea face in fiecare zi de luni si pana duminica intre orele 10:00 si 18:00, exceptie facand cele doua ore din fiecare zi de luni (intre 16:00 si 18:00) cand se face revizia tehnica, dar si perioadele in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

Turistii care au copii mici si doresc sa se plimbe cu telegondola trebuie sa stie ca nu isi pot lasa copiii nesupravegheati in cabina, acestia trebuie insotiti. Asadar daca sunteti deja in celebra statiunea Mamaia sau daca sunteti doar in trecere, puteti opta cu incredere pentru Telegondola moderna de aici.