La doar 8 km de orasul Lupeni din judetul Hunedoara turistii vor intalni frumoasa statiune montana Straja, statiune cautata in mod special in timpul sezonului rece datorita posibilitatii practicarii sporturilor de iarna.

Numeroasele partii de schi existente in cadrul acestei statiuni turistice se fac remarcate prin dotari, dar si prin peisajele spectaculoase pe care le ofera.

Astfel nocturnele, tunurile de zapada artificiala, instalatiile de transport pe cablu, cabanele, instructorii autorizati si salvamontistii, reprezinta doar cateva dintre avantajele oferite de aceasta statiune hunedoreana.

Una dintre partiile acestei statiuni marcata cu simbolul international albastru este Partia de schi Sfantu Gheorghe, partie de schi omologata de catre Ministerul Turismului incepand cu anul 2006.

Aceasta partie de schi se intinde pe lungimea de 700 metri, are o latime de circa 40 de metri si o suprafata schiabila de circa 2,8 hectare.

Punctul de plecare al acestei partii de schi este situat la altitudinea de 1343 metri, cel de sosire la altitudinea de 1198,5 metri, diferenta de nivel este de 144,5 metri, iar panta are o inclinare de circa 21%.

In acest fel toti cei care doresc sa invete unul dintre sporturile “albe” (schiat, snowboard) se pot aventura cu incredere pe aceasta partie de schi. Sezonul de schi se prelungeste datorita tunurilor care produc zapada artificiala, astfel incat chiar si atunci cand conditiile meteorologice sunt nefavorabile turistii se vor putea aventura pe partia de schi.

Nocturna prelungeste orele pe care turistii le vor putea petrece pe aceasta partie de schi, in acest fel mult dupa ce soarele a apus Partia de schi Sfantu Gheorghe va fi inca animata.

Cu ajutorul Teleschiului 4 turistii vor putea ajunge in varful partiei de schi, aceasta instalatie de transport pe cablu parcurge distanta de 650 metri.

In apropierea partiei de schi exista cabane care ofera turistilor mancaruri si bauturi, exista de asemenea centre de unde se pot inchiria echipamentele sportive necesare, dar si salvamontistii care supravegheaza partiile de schi.