Despartit de aproximativ 50 de km de municipiul Brasov si de 60 de km de municipiul Ploiesti, orasul Sinaia din judetul Prahova a devenit de-a lungul anilor o importanta statiune montana. Recunoscuta pentru peisajele spectaculoase pe care masivele din jur le ofera si pentru obiectivele turistice unice in tara (Castelul Peles si Castelul Pelisor), statiunea montana Sinaia este vizitata atat de catre turistii de la noi din tara, cat si din alte tari. In timpul iernii partiile de schi care apartin administrativ de aceasta statiune prahoveana devin neincapatoare, cea mai importanta caracteristica a acestora fiind schiul la inaltime (in jur de 2000 metri).

Una dintre cele mai dificile partii de schi pe care aceasta statiune montana le pune la dispozitia turistilor este Partia de schi Papagal. Aceasta asigura legatura intre Cota 2000 si Cota 1400 (mai exact intre Tarle si Telescaun) si are o panta inclinata in medie cu 34%. Asadar se recomanda ca turistii care se aventureaza pe aceasta partie, fie ca o vor face cu schiurile fie cu snowboardul, sa fie experimentati pentru a evita orice neplacere. Lungimea Partiei de schi Papagal este de 900 metri, latimea minima de 40 metri si diferenta de nivel de 285 metri. Pe intregul traseu al acestei partii de schi se vor intalni un numar de 12 balize. Partia porneste de la altitudinea de 1500 metri si ajunge pana la aproape 1220 metri, avand o suprafata schiabila de circa 5,5 hectare.

Parcurgand o distanta de circa 1945 metri pe o diferenta de nivel de 606 metri, Telecabina Cota 1400 – Cota 2000 este cea care permite turistilor sa ajunga pe aceasta partie de schi. In timpul iernii aceasta instalatie de transport pe cablu functioneaza de Marti si pana Vineri intre orele 08:30-16:00, Sambata si Duminica intre orele 8:30-17:00, in zilele de Luni facandu-se revizia tehnica. Omologata inca din anul 2008 de catre Ministerul Turismului, Partia de schi Papagal permite accesul turistilor atat la restaurantele din punctele de plecare, cat si la cele din zona de sosire. Siguranta pe partie este asigurata de catre Serviciul Salvamont, cea mai apropiata unitate de salvamontisti fiind la Cota 2000.