In partea superioara a Vaii Prahovei turistii vor descoperi frumoasa statiune montana Sinaia. Numeroasele partii de schi pe care aceasta statiune le pune la dispozitia turistilor impresioneaza prin altitudinile mari la care acestea sunt pozitionate. In acest fel, in aceasta statiune prahoveana se poate practica schiatul la cea mai mare inaltime din tara noastra. Fiecare dintre aceste partii de schi dispune de cel putin o instalatie de transport pe cablu, in acest fel accesul se face usor si rapid.

Pornind de la Cota 2000 Partia de schi Drumul de Vara ajunge la Cota 1400, oferind astfel turistilor un traseu cu o dificultate medie. Intinsa pe lungimea de 1800 metri si avand o latime minima de 20 metri, aceasta partie de schi este accesata atat de catre turistii care stiu deja sa schieze bine, cat si de catre cei care doresc sa invete. Se recomanda insa ca turistii care doresc sa invete sa schieze sa apeleze la un instructor autorizat, atunci cand se aventureaza pe aceasta partie de schi.

Diferenta de nivel a acestei partii de schi este de 394 metri, panta are o inclinare medie de 23%, iar pe intreaga lungime a partiei sunt circa 16 balize. In varful acestei partii de schi se poate ajunge folosind Telecabina Cota 2000, aceasta instalatie de transport pe cablu parcurge distanta de 1945 metri pe o diferenta de nivel de 606 metri. In timpul iernii aceasta functioneaza de Marti si pana Vineri intre orele 08:30 si 16:00, Sambata si Duminica intre orele 08:30 si 17:00, iar in zilele de Luni aceasta intra in revizie tehnica.

Omologata de catre Ministerul Turismului inca din anul 2008, Partia de schi Drumul de Vara a devenit recunoscuta si oficial pentru dotarile sale. La Cota 2000 a fost amenajata o unitate a Serviciului Salvamont, salvamontistii de aici au rolul de a supraveghea si aceasta partie de schi. Restaurantul de la Cota 2000 ofera schiorilor (si nu numai) mancare si bauturi calde, astfel incat energia turistilor sa fie asigurata.